:: Hjem
:: Min pilotutdannelse
:: Videoer
:: Linker
::Gjestebok
 
 
 
 
 
 
::02.05.2005 - Siste nytt
 
Her kommer om sider den nokså etterlengtede oppdateringen. Måtte sette tenkemaskineriet mitt max for å huske litt tilbake i tid, men det gav jeg opp, så prøver bare å kladde ned det jeg kommer på:-)
Skolemessig så er omsider kommet til CPL (commercial pilot license), som gir meg lov til å jobbe som pilot i flyselskap, i USA vel og merke, har ennå ikke konvertert til Europeiske serifikater. Deretter er det instruktørpapirer som står på planen, så noen mnd med jobbing som CFI før hjemreise.
Har vel og merke påbegynt konverteringsprosessen, som foreløpig kun består av masse lesing og teori.
Har jevnlige innsendingsoppgaver til LFS (Luftfartsskolen), totalt 36 stk, og alle må gjennomføres med 70% rett eller bedre. Etter hjemkomst til kjære Norge er det klasseromsundervisning i Oslo i 3 uker, før en knallhard repetisjon av pensum står på planen, før eksamener skal gjennomføres, 14 stk totalt er det vel.
De siste par uker har alt på skolen stått nesten helt stille for mesteparten av elevene. Skolen har fått en nytt Scheduling-system, som er totalt automatisert og skal i teorien sørge for at elevene skal bli satt opp automatisk til neste teori eller flytime........i teorien vel og merke.
Det har vel ikke fungert i det hele tatt, så ergo, ingen flyging.
Har oxo hatt uflaks med Flight Training. Er dem som har ansvar med å tildele meg instruktører til de forskellige programmene, men har tydeligvis, i følge skolen vært en svikt i "rutinene" (som dem liker å kalle det, har ikke funnet noe rutine ved skolen ennå). Fikk omsider ny instruktør, en nordmann ved navn Harald Hotvedt, men igjen, Flight Training fucker alt opp og "glemmer" av å putte meg inn i systemet, som igjen da ikke funker, så dere fatter poenget. Mye dautid flymessing....kunne ha ramset opp en hel masse gøyale vokabulariske uttrykk på godt nordnorsk ,men av hensyn til alle nordmenn som har tilhold sør for trøndelag som ikke fatter ned nydelige nordnorske "humor", velger jeg å la være å dele min agressjon med dere.
Flesteparten av oss norske elever hadde i dag et møte for å samle sammen nok informasjon fra de forskjellige kull som er ved PEA, for å få et bestemt svar på hvorfor LFS/PEA kunne ha gitt oss så mye feilinformasjon når det gjalt prissettingen av programmet som vi tar. For å gjøre en lang historie enda lengre: Da jeg valgte LFS fikk jeg oppgitt en pris på hele utdanningen som lød på den hyggelige summen 291.000 NoK, totalt for flygromgram i USA, inkl bo og levekostnader, konverteringsprosess i norge, og alle gebyrer. Er jo ikke en ille pris å betale for et slikt yrke er det vel?? Fant vel rimelig fort ut, etter skolestart i USA at dette "kan ikke være helt rett". Så, etter et møte med LFS/PEA, justerte dem prisen på flyprogrammet litt opp for å gi kommende elever et mere realistisk utgangspunkt. Denne gangen ble prisen oppjustert til 320.000Nok. Det kan hende at dette har blitt rutine for de involverte, for nå er prisen 420.000Nok, altså, 130.000 dyrere enn jeg ble forespeilet før skolestart. Alt dette er på papriet vel og merke. Vi elever oss imellom har kommet fram til at prisen på hele programmet, alt inkludert, kommer til å ligge på 650.000 - 700.000 NoK, altså 350 - 400.000 mere jeg ble informert om. Flott å ha i bakhodet når man er begynt da det er lite lurt i å avbryte en slik utdanning, det taper man enda mere på.
Det skal sies at prisene jeg har nevnt ovenfor er Minstepriser, og at nærmest alle overgår denne summen. Så vi fikk beskjed fra LFS om at vi kunne legge på ca 15-20%. PEA mente 25-30% var mere realistisk.
Hvis det finnes et matematikkgeni der ute som kan vise meg den utregninga der 291.000 + 30% blir nærmere 700.000 Norske kroner, så ber jeg deg ta kontakt før neste selvangivelse skal leveres..
Vil med historien over si til alle der hjemme som vurderer å ta denne utdanningen, tenk dere om veldig nøye før dere bestemmer dere for å komme hit, hvertfall slik situasjonen er nå. Vi forsøker å rette opp i alle problemer, men det kan ta tid. Akkurat nå vil jeg fraråde dere til å begynne på denne skolen. Ta kontakt hvis det er ting dere lurer på.
 
Vel, over til noe annet.
Sommeren har allerede kommet og vi opplever temperaturer på godt over 30 grader, så lesestund ved bassenget eller stranda er blitt rutine.
Vi har startet fotball-lag nå, og skal være med i en turnering i Juni, som jeg regner med vi blir å vinne (siden jeg er keeper *host*). Heia Little Norway
Ellers så går dagene stille og rolig fremover. Er en gjeng som samles en dag i uker til en pokerkveld, sosialt og hyggelig, men jeg vinner for sjeldent syns jeg, e den dær hæstkuken fra Ankenes...ehh Emmenes (eller va d Håkvik?) som stekk av med præmian mine. (les: Stian)
Er vel omtrent på dette punktet at hukommelsen begynner å svikte, så velger snart å avslutte denne artikkelen.
Hvis dere ser på siden "Videoer", finner dere en film fra Top Gun 2006, et modellflyshow av det store slaget, men blir ikke noe reportasje om dette nå.. Skjekk sidene til Narvik Modellflyklubb for en artikkel om dette. (Kan ta noen dager)
Noen bilder følger under.
 

 

Jeg er keeper for Little Norway, og må redde heder og ære under kommende turneringer :-)

 

 

Student lounge på skolen

 

 

Skolen vår.

Nettopp blitt malt i sort/hvitt og fine farger.

 

 

Nye lokalene til SheltAir.

FBO´en holdt tidligere til i skolens lokaler

 

 

Seneca I - "November Seven Two Seven Papa Echo"

Nye "skolefargen" på flyene. Alle skal vel males om etterhvert.