:: Hjem
:: Min pilotutdannelse
:: Videoer
:: Linker
:: Gjestebok
 
 
::03.08.2005 - Siste nytt
 
Det største som har skjedd siden siste oppdatering må være oppskytningen av Discovery Space Shuttle
26 juli tok vi turen til Kennedy Space Center, Cape Canaveral, FL for å få med oss oppskytningen.
Mange tusen mennesker hadde samlet seg både på Kennedy Space Center og nabobyen Titusville for å se på og akkurat på slaget 10.39 lokal tid fyrte Discovery motorene i gang og "Return To Flight" var et faktum. Romfergen akselererte voldsomt mens den roterte for å komme på rett kurs til Earth-Orbit og romstasjonen ISS. På tur opp mot rommet øker den i gjennomsnitt hastiheten med 3200km/t hvert minutt. Akkurat nå går den i bane rundt jorden med en fart på ca 36.000 km/t .Hele bakken ristet og det var et ubeskrivelig brøl av de 5 rakettmotorene, og et voldsomt smell da fergen gikk supersonic og brøt lydmuren ved 12.000 fot.
Da romfart og astrologi alltid har interessert meg var det et av de største øyeblikk hittil i livet å se med egne øyer at en romferge ble skutt opp, helt ubeskrivelig. Neste Shuttle-launch er "Atlantis" som skal opp 9 september.
Se video av oppskytingen og les om hele NASA´s romprogram her .
I begynnelsen av juli dro jeg og Erik til Tampa på westkysten sammens med noen venner fra The Commons (tidligere omtalt) for å besøke Busch Gardens, som er en fornøyelsespark full av Berg-og Dalbaner, men først, en tur på stranda.
Vi leide en vann-jet å dro ut for å leke oss litt på vannet, og fikk mitt livs største sjokk da jeg falt av. Det svei på hele kroppen, av at sjøen var varm, helt ufattelig at det går an, i vannet rundt oss lå det døde fisker som hadde omkommet av temperaturen. Da vi kom oss på land igjen etter en liten times lek i vannet skjekket vi sjøtempen, som viste ufattelige 33 grader (litt varmere enn det man normalt sett dusjer i), men nok om det, her er det varmt uansett hvor du måtte befinne deg, på land eller i vann (Havtemperaturen i Daytona ligger på ca 26 grader)
Busch Gardens er en plass som må oppleves hvis dere en gang kommer til Florida, masse rider og berg- og dalbaner, 3D og 4D kinoer, samt at deler av parken er en slags dytepark, med både aligatorer, krokodiller, papegøyer, løver og hvite tigrer.
Når det gjelder utdannelsen er jeg godt igang med Instrument Ratingen, der vi lærer oss å navigere kun ved hjelp av instrumenter, samt å gjøre spesielle approacher (innflygninger), med både GPS og autopilot.
I begynnelsen var det veldig rart å manøvrere flyet i tykke skyer og null sikt, samt at menneskekroppen ikke klarer å sanse alt som skjer, f.eks man får en følelse av at man flyr rett fram når man egentlig er i en krapp sving og et stup ned mot bakken, så det tar en stund å venne seg til å kun stole på instrumentene, for dem viser rett hele tiden, eller gjør dem det??

Instrument Ratingen er forøvrig det vanskeligeste sertifikatet i hele utdannelsen så det skal bli bra å få det i boks. Det jeg har vært igjennom til nå er: (flere fremmedord til de fleste av dere) VOR navigering, NDB intercepting, ADF tracking/homing, NDB/ARC intercepting/tracking, ILS approach, Localizer approach, Backcourse Localizer approach, GPS approacher og Holdings. Vil dere vite mere om hva dette betyr, kan dere søke på nettet, for jeg føler ikke for å skrive ca 50 sider for å forklare =)

Holder også på med Commercial Groundschool, som er en utdypning av privatflygerteorien, der vi går grundigere til verks med ting som omhandler: VFR/IFR kart, avansert aerodynamikk, avansert motorlære, justerbare propeller, innfellbart understell, flyelektronikk og medisinske faktorer for å nevne noe.
Fikk også en god venn av meg fra Narvik (eller mer nøyaktig Øyjord), Ørjan Jakobsen, over nå som skal begynne på samme skole som meg nå, var godt å se et kjent ansikt igjen ja.
Siste helgen i juni var en fartsfylt helg her i Daytona, det årlige NASCAR Pepsi 400 løpet gikk av stabelen og et sted mellom 3 og 400.000 besøkende inntok byen. Jeg tok turen inn på Daytona International Speedway sammens med et par venner, og fikk en positiv overaskelse, hadde aldri egentlig hatt sansen for denne typen bilsport, der dem kjører rundt og rundt på banen, men det var fett=)
Det løpet vi så på va Bramos/porsche 250 der bl.a alle bilene fra Le Mans 24 og fabrikatbiler fra bl.a Porsche, BMW, Ferarri, Chevrolet, Pontiac og Mercedes (se bilder)
Fart og spenning var det nok av da flere av bilene kolliderte med hverandre i hastigheter opp mot 300km/t =)
Det sies forøvrig at det var i Daytona at hele NASCAR-eventyret startet, da med Dragracing nede på strandpromenaden, p.g.a. den harde sanda. Det ble senere bygd racingbane og den hadde siste ansiktsløftning for noen år tilbake da det ble bygd ny arena/klubbhus, banen ble forlenget til 5.83 kilometer, antall sitteplasser ble økt til 168.000(totalt huser arenaen i overkant av 200.000 personer), 48 garasjer til teambilene, ny kunstig innsjø for pauseshow med båt/vannskuter, campingplasser både utenfor og inne på arenaområdet, samt Amerikas kraftigeste lysanlegg på en arena
Den americanske Nascar-sesongen begynner i Daytona i februar, samt at den slutter i Daytona i November.
Vel, nok skriving i denne omgang, se på bildene nedenfor
 

 

Return To Flight blir et faktum da Discovery Space Shuttle løfter seg fra bakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: NASA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: NASA

 

 

Her ser dere banen som Discovery tok på vei ut i rommet.

 

 

Artig sky som Discovery lagde på tur opp i andre etasje

 

 

Velkomsfest for de nye nordmennene.

Meg og Ørjan på dette bildet - og mamma, vi er IKKE så tror som du fulle vi er

 

 

Se panoramabilde av Daytona Speedway her

 

(ekke så flink med bilderedigering men dåkker fatte inntrykket)

 

 

Le Mans-team bilene

 

 

Fabrikkbiler fra Pontiac og Porsche

 

 

 

 
 
 
 
 

 

Chevrolet Corvette C6

 

 

En bil har vært å sniffa på betongmuren og må hentes med rescue truck

 

 

I denne siste svingen før sjikanen holder bilene i overkant av 300 km/t

 

 

Pit-Lane

 

 

Denne Corvetten kastet flammer ut av sidepipes´n hver gang den girte=)

RÅTT

 
 
 

 

Porsche Carrera GT

 

 

Min favoritt

BMW M3 GT FORMULA F1

 

 

Beachen i Tampa

VannJet er gøy=)

 

 

38 grader, hvit strand og iskald Corona - Finnes det noe bedre??

 

 

Erik storkoser seg med å lage engler i sanden

 

 

Litt råning i Tampa :P

 

 

Tampa Busch Gardens

Her er Polly

 

 

Ber-og dalbanen SheiKra

Tar deg bl.a. med på et 90 graders stup, 200 fot ned mot bakken

 

 

Eye Of The (White) Tiger

 

 

300kg kjempeskilpadde

 

 

Søndagstur sørover fra Daytona

 

 

Flyr i formasjon med Erik og Aid