:: Hjem
:: Min pilotutdannelse
:: Videoer
:: Linker
 
 
::17.05.2005 - Happy constitution day
 
Vel, 17. Mai 2005 var vi da altså i Epcot, Walt Disney World for og feire grunnlovsdagen vår.
Vi ankom parken i 11-tiden og gikk rett bort i den norske paviliongen for å spise frokost på Kringla Bakeri and Café. Skolebolle har aldri vært så godt før.
Etter frokosten var velplassert gikk vi rundt i parkene for å prøve alle ridene Epcot har og by på, måtte innom Mission Space og GM Test Track, lenge siden jeg hadde vært hær så var en spesiell opplevelse og være tilbake.
For dere som er kjent i parken så har det kommet en ny ride, Soarin´ heter den og tar deg med på en hangglidertur over scenarioer rundt om i verden. Var ikke skikkelig spennende men hadde mange kule effekter, bl.a når du fløy over en skog kjente du lukten av bjørk og furu mens når du fløy over appelsinplantasjene i California kjente du lukten av appelsiner, var stilig
Klokken 16 var det 17. mai tale, tog og allsang i den norske paviliongen. Var faktisk overaskende mange nordmenn som hadde tatt turen innom Epcot denne dagen, så det kom nesten en liten tåre i øyekroken når vi sang Ja, vi elsker=)
Etter det var det middag i Restaurant Akershus, der vi fikk servert norsk mat og norsk øl, helt konge
Videre utover kvelden gikk vi bare rundt å lekte turister i parken, tok bilder av Mikke Mus og spiste Freia melkesjokolade.
Klokken 21 var det duket for Illuminations - Reflections of earth, et fyrverkerishow i verdensklasse (En liten video av det kommer). Går ikke an å forklare dette, må bare oppleves:)
Når vi trodde det var tid for å dra hjem ble vi invitert til The Commons (plassen hvor alle ansatte i World Showcase jobber) av de nordmennene som jobbet der for å fortsette feiringen av 17 mai der, og vi takket selfølgelig villig ja.
20 minutter senere etter et kort stopp på en bensinstasjon for å kjøpe øl var vi framme, men......vi slapp ikke inn av sikkerhetsvaktene, så vi måtte luske litt rundt for så å hoppe over gjerdet og snike oss videre innover.
Vel framme i leiligheten ble vi møtt av litt over hundre fulle norsker, noen i vikingedrakt, andre i russedress, og noen få kun iført det norske flagg.
Dette var en slik type fest man tidligere kun hadde sett på amerikanske ungdomsfilmer, noe av inventaret stod ute for å få plass til flere folk inne, masse liv og røre. Parade midt på natten der vi sang norske sanger og russen lagde som vanlig liv=)
Meget hyggelige folk som var der så vi følte oss velkommene - blir ikke siste gang vi drar dit for å si det sånn. Kan desverre ikke gå inn i detaljer om denne festen da dette var en enighet mellom oss nordmenn - det var bare én ting vi måtte huske på : What happens in Commons, stays in Commons. Enough said
Konklusjon?? Beste 17. Mai noensinne
 
Over til bildene - HIPP HIPP HURRA
Klikk på bildene for å forstørre

 

Dette bildet har ingenting med 17 mai å gjøre men........

Her er størsteparten av alle nordmenn som bor på Lake Forest

 

 

Nesten inne i Walt Disney World

 

 

Inngangen til Epcot

 

 

Storfornøyd Roy spiser skolebolle. Kringla Bakeri and Café

 

 

Stavkirka i Norway Pavillion

 

 

Hipp Hipp Hurra!!!!

 
 
 

 

17. Mai tog

 
 
 

 

Cast Members synger Ja vi elsker

 

 

Epcot by night

 

 

Den harde kjerne klare til fest på The Commons.

Fra venstre: Marius, Fredrik, Roy, Hugo, Morten, Karstein og Stefan

 

 

I leiligheten på The Commons

 

 

Russetog og tale midt på natten