:: Hjem
:: Min pilotutdannelse
:: Videoer
:: Linker
 
:: 21.3.05 - Livet på Daytona Beach
 
Min lange tur over til USA startet på Gardermoen søndag 13 Mars klokken 11.10 med Continental Airlines CO 39 til Libery Intl. Newark, New York. Flyturen skulle etter planen ta 8 timer og 50 minutter men p.g.a. medvind over Atlanteren fikk vi opplyst at den tok 7 timer og 35 minutter, de lengste minuttene i mitt liv. Greit nok, billettene var billige men passasjerene satt som sild i en tønne, vonde stoler, liten beinplass osv. Men tror alle overlevde turen :)
Vel framme i New York etter vel en halv time i holding pattern rundt flyplassen (p.g.a. stor trafikk), fikk vi endelig gå av flyet for å hente baggasjen, som kom etter en god halvtime med venting. Måtte deretter stille oss i kø for å slippe igjennom sikkerhetskontrollen for connecting flights, der dem skulle skjekke baggasje, pass, visum osv. Skal si at sikkerhetsoffiserene ble store i øynene da vi sa at skulle til USA for å utdanne oss til piloter, siden alle som var med på 11.9.2003 aksjonen hadde fått opplæring i USA.. Men etter mye om og men slapp vi igjennom og måtte regelrett springe for å nå Continentals flight CO 329 til Orlando, FL.
Kom fram til utgangen, der vi fikk vite at flyet var en halv time forsinket, så vi fant nærmeste pub, tok en øl og slappet av.
Da vi endelig kom ombord i flyet fant jeg ut at det var en amerikaner som hadde okkupert mitt sete, har beklaget på det sterkeste og forklarte at han ville gjerne sitte sammen med familien sin så han tilbød meg sin billett i første klasse, noe som jeg ikke overaskende takket ja til :)
Hadde det ganske godt på den flighten, fri mat, drikke, snacks, hyggelig besetning, enorme seter som kunne felles ned og brukes som seng, ikke værst. Så totalt sett kom begge flyturene på et "akseptabelt" nivå, kanskje litt over :)
Vel framme i Orlando ble vi hentet av en elev ved skolen som kjørte oss til et motell i Daytona Beach, skjekket inn på rommene og hadde egentlig tenkt å ta kveld siden vi hadde reist så langt men................tydeligvis så hadde de andre normennene på skolen fått det for seg at det var blitt en "kultur" å ta de "nye" elevene med ut på by´n. Kunne ikke takke nei til det da, er vi ikke vikinger da???? Nok sagt om det, på ein måda.......tog du an?? :)
Neste dag møtte vi opp på skolen kl 9.00 for å bli innrullert i programmet, noe som ikke skjedde før klokken 15, da alle var på tur hjem så vi fikk ta det neste dag.
Dro tilbake til motellet, slappet av noen timer før vi møtte de norske "gutta" som skulle vise oss rundt.
Fikk fort erfare at Daytona var en smule større enn vi hadde trodd, denne staten (eller landet generelt) er ikke laget for folk uten bil, fortau og gang/sykkelstier finnes ikke i det hele tatt.
Så etter at alle papirer med skolen og myndighetene var fylt ut så var det ut på jakt etter bil, nok av bilforretninger å ta av hær iallefall, er vel et sted mellom 150 og 200 stk, så det var bare å velge å vrake hva man ville ha.
Valget falt på en 1996 modell Chevrolet Camaro RS Convertible, for 4.000$ (25.000,- norske), i norge ville denne bilen ha kostet 250.000,-, er vel først nå at det har gått opp for meg hvor høye avgifter vi har hjemme.
I skrivende stund går alt som smurt hær borte, mye sol og varme, enda mere flyging og lesing, så jeg har det som plommen i egget:)
Er knallfornøyd med leiligheten og nabolaget. Leiligheten er vel 80 kvadrat og beliggenheten er ganske sentralt. Hele Lake Forest (som plassen heter) er bygd rundt en kunstig innsjø, masse palmer som omringer oss, har svømmebasseng (ikke oppvarmet, men man trenger det kjølig nå når varmen setter inn for fullt), utendørs boblebad, treningssenter (skuffende dårlig standard), squash hall og tennisbane. Vi er vel rundt 20 nordmenn nå som bor hær, og fler kommer:)
Vel, dette var alt jeg hadde tid til i denne omgang. Flere oppdateringer kommer
 
 

 

Cessna 152

Dette flyet er det opplæringen til PPL foregår på

 

 

 

Cessna 172SP

I denne doningen lærer vi å fly IR (instrument rating). Storebroren til C-152

 

 

Piper Seneca V

Dette flyet fører oss til Multi-Engine (fly med mere enn én motor til dere som ikke tok den)

 

 

Piper Cherokee Arrow III

I denne tar vi sertifisering til Commercial License

 

 

Meg bak spakene i en Cessna 172R.

 

 

Her flyr vi over New Smyrna Beach i 1400 fot.

En flyplass vi bruker mye i treningssammenheng. . Ligger 7.2 miles sør for Daytona Intl.

 

 

Strandpromenaden i Daytona sett fra 1500 fot. 46km med hvite strender. Litt mye dis den dagen. Halifax River til venstre i bildet

 

 

Stranda en tidlig lørdag, blåste mye så det var lite folk. Daytona Pier´n i bakgrunnen

 

 

Litt senere på dagen

 

 

Nordmennene hadde grillfest på Lake Forest.

Å nei, det er ikke sprit på dunken nederst til venstre på bildet =)

   
Copyright © 2005 Roy Boquist Olsen