:: Hjem
:: Min pilotutdannelse
:: Videoer
:: Linker
 
 
::22.06.2005 - Private Pilot
 
Hele prosessen med oppflyging (End of course) til PPL begynte fredag den 17.06.05, da jeg hadde en første muntlige delen av eksamen.
Jeg ble grundig eksaminert i Private pilot privileges (hva jeg kan/ikke kan gjøre som privateflyger), Human Factors such as Hypoxia, Hyperventilation, Oxygen requirements, Illutions, i tillegg til spørsmål om flyet som f.eks hva består en motor av, hvordan er den bygd opp, det elektriske systemet, det Pitot-statiske systemet, hva som skjer når den duppeditten og dingsebomsen blir ødelagt. Var også en tur innom planlegging av en flytur, hva Sectional-kartet inneholder, de forskjellige typer luftrom, visual requirements (noen som husker hva "requirements" betyr på norsk??, har allerede begynt å glemme noen ord og uttrykk). Besto den muntlige delen med god klaring og fikk beskjed om å skjekke været for å finne ut om jeg kunne fly, noe som ikke var praktisk mulig p.g.a. level 4 Thunderstorms i området, så måtte utsette. Ble satt opp til en ny flytime på mandagen, men det var thunderstorms i området da oxo så måtte utsette enda en gang. Vel, ny time på tirsdag, og gjett hva?? Thunderstorms denne gangen også. Som dere forstår, vi er midt i tropesesongen, med mellom 90 og 99% luftfuktighet, så det regner/lyner og tordner et par timer hver dag.
Kom meg endelig opp i luften i dag. Fikk taxi-clearance til 7L, og fikk beskjed av eksaminatoren og foreta en Soft-field take off, deretter fly runway heading til 1000 fot, svinge til 110 grader og klatre videre til 2000 fot, for å følge kystlinjen sørover. Når vi var ute av luftrommet til Daytona (Class Charlie) gjorde jeg manøvrer som Slow flight, Stall clean, Stall Dirty, Steep-turns, Unusual attitudes og litt tracking av Ormond Beach VOR, før hun plutselig trakk gassen ut og sa "Oooops, you just lost your engine". Måtte foreta en "emergency checklist" for simulere problemsøking av motorfeil, samt opprettholde glidespeed, finne passende sted å lande og erklære en nødsituasjon til tårnet.
Fikk motoren tilbake og vendte nesen mot New Smyrna Beach for å gjøre noen Soft-field
landings, Short-field takeoff´s og Shortfield landings. Da dette var unnagjort fløy vi tilbake til Daytona, tok en kjapp prat og da fikk jeg høre de ordene jeg ville " I have nothing negative to say, Congratuations, you now have the privileges of a Private Pilot"
Endelig var en epoke som tok 3 mnd, 57 flytimer, 11 flyplasser og 10.000 dollar over, så nå står jeg bare ovefor en enda større utfordring, Instrument Rating, for å lære å fly IFR (Instrument Flight Rules - fly/navigere kun ved hjelp av instrument i tykke tykke skyer)